Välkky-työpaja 23.11.2017: Ansaintamallit 3D-tulostuksen liiketoiminnassa / perustelut uuden 3D-liiketoiminnan käynnistämiseen

SMACC Välkky-hankkeen työpaja:

Ansaintamallit 3D-tulostuksen liiketoiminnassa / perustelut uuden 3D-liiketoiminnan käynnistämiseen

23.11.2017 kello 8.30-12.00

Kampusareena (Korkeakoulunkatu 7), Tampere

 

Tämä työpaja keskittyy siihen, miten yritys voi muuntaa asiakastarpeet liiketoimintahyödyiksi (=rahaksi). Tarkoituksena on siis etsiä perustelut 3D-tulostuksen liiketoiminnan käynnistämiseen tai lisäämiseen. Käymme alustuksen kautta läpi, mikä ansaintamalli on ja mistä se koostuu, ja millaisia vaihtoehtoisia ansaintamalleja 3D-tulostuksen liiketoiminnassa voidaan käyttää. Työpajassa etsitään 3D-tulostuksen liiketoiminnan kustannus- ja tulolähteet ja perustellaan ”business case” (ansaintaehdotus) 2-3 erilaisessa esimerkinomaisessa ansaintamallissa. Myös osallistujien omia esimerkkejä voidaan hyödyntää keskustelun pohjana.

Lataa tästä tilaisuuden esitysmateriaali >>

 

Työpaja on osa Välkky (vaativa digitaalinen valmistus ekosysteemin lisäarvon tuottajana) -hankkeen viidentoista työpajan sarjaa. Yksittäisissä työpajoissa käsitellään 3D-tulostamisen kokonaisprosessi ja liiketoimintaan vaikuttavat asiat teema kerrallaan. Osallistumalla työpajoihin yritykselle muodostuu realistinen käsitys 3D-tulostuksen mahdollisuuksista ja haasteista. Tavoitteena hankkeessa on, että työpajojen tuloksena osallistuviin yrityksiin syntyy tietotaitoa sekä käytännönläheisiä työkaluja liiketoimintamahdollisuuksien luomiseen 3D-tulostuksen avulla. Lue lisää Välkky-hankkeesta >>

 

X
X