SMACC-Labsin uudet tutkimusfasiliteetit vastaavat tulevaisuuden asiakastarpeisiin

SMACC-Labsin osana toimivat VTT:n Tampereen toimipisteen tutkimusfasiliteetit ovat uudistuneet ja muuttaneet uusiin tiloihin. Tampereella Hervannassa on otettu käyttöön VTT:n uusi tutkimushalli, josta löytyvät automaattiajamiseen, ilmanvaihtoon ja suodattimiin sekä etäkunnonvalvontamenetelmiin liittyvät tutkimusfasiliteetit. Lisäksi ns. kevyet laboratoriot, kuten virtuaalisen, laajennetun ja lisätyn todellisuuden laboratorio ovat saaneet uudet tilat.

VTT:n uuteen tutkimushalliin on sijoitettu automaattiajamiseen (Marilyn ja Martti -autot), ilmanvaihtoon ja suodattimiin sekä etäkunnonvalvontamenetelmiin liittyvät tutkimusfasiliteetit. Tutkimusinfrat toimivat alustoina autonomisten järjestelmien ja puhtaan ilman teknologioiden edelleen kehittämistä varten.

Laitekokonaisuudet tukevat VTT:n strategisia tutkimusvalintoja ja niiden rakentamisessa on otettu huomioon entistäkin paremmin tulevaisuuden asiakastarpeet digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen. Laboratoriotiloihin kytketään myös uuden VTT Experience Centerin toiminta, jota jatkossa hyödynnetään tulevaisuuden tuotekonseptien kehittämiseen ja todentamiseen yhdessä asiakkaiden kanssa.

SMACC-Labs on tutkimusympäristöjen verkosto, joka tarjoaa valmistavan teollisuuden yritykselle helpon pääsyn huippuluokan laitteistoihin ja osaamiseen ilman suuria investointeja. Lue lisää >>

X
X