Valmistavan teollisuuden kilpailukyky nousuun: SAMPO paja-aamu Tampereella 13.2.2019

Valmistavan teollisuuden kansainvälinen kilpailukyky Suomelle elintärkeää

Valmistava teollisuus on taloutemme vahva tukijalka. Teknologiateollisuuden mukaan sen jäsenyritykset työllistävät suoraan 300 000 henkeä ja välillisesti 700 000, mikä on 30 % Suomen työvoimasta. Alan yritykset vastaavat 51 % Suomen viennistä. Business Finland pyrkii vaikuttamaan siihen, että ilmapiiri ja edellytykset tuotannollisen toiminnan kasvattamiseksi Suomessa paranevat.

Business Finland on käynnistänyt SAMPO-aktivoinnin, jonka toimenpiteiden tarkoituksena on parantaa suomalaisen valmistavan teollisuuden kilpailukykyä.

Business Finland selvitti keväällä 2018, mitkä asiat vaikuttavat alan yritysten kilpailukykyyn tällä hetkellä. Teemoina esille nousivat toimitusvarmuus, toimitusaika, laatu, toiminnan jatkuva kehittäminen ja pula osaavasta työvoimasta. Toimialan Keskeisiä muutosvoimia ovat digitalisaation aiheuttama liiketoiminnan ja työn murros, älykkäät koneet, järjestelmät ja tehtaat, hajautettu modulaarinen tuotanto koneiden, järjestelmien ja tehtaiden virtuaaliset kaksoset (Digital Twins) sekä ihminen-kone järjestelmät. Haasteena on PK- ja Midcap-yritysten valmius ottaa käyttöön laajassa mittakaavassa digitaalisia ratkaisuja, niihin perustuvia liiketoimintamalleja ja ansaintalogiikoita.

 

SAMPO paja-aamu 13.2.2019 kello 8.30 – 11.30

Kampusareena, Korkeakoulunkatu 7, Tampere

Tervetuloa SMACCin ja Business Finlandin järjestämään SAMPO paja-aamuun, jossa käsittelemme valmistavan teollisuuden yritysten onnistumisia kilpailukyvyn parantamisessa. Tilaisuudessa keskitymme siihen, miten voimme kannattavasti parantaa toimitusvarmuutta, vastata lyheneviin toimitusaikoihin ja kohottaa laatua suunnitelmallisella toiminnan kehittämisellä.

Tilaisuuden ohjelma:

Tilaisuuden ohjelma:

8:30 Aamukahvit

9:00 SAMPO esittely ja miksi tilaisuus järjestetään, Jarmo Raittila, Business Finland

9:20 Tekevätkö koneesi sinulle tulosta, Jukka Kivimäki, Remion Oy

9:50 Teollisuuden digitalisaatio lähtee ihmisistä, Henna Paakinaho, Collapick Oy

10:20 Kommenttipuheenvuoro, Jouni Juuti, Juuti Consulting Oy

10.40 Kommenttipuheenvuoro, Jyrki Poikkimäki, VTT

11.00 Keskustelua

11:30 Kevyt lounas

SAMPO-paja on erinomainen mahdollisuus tavata muita yrityksiä ja asiantuntijoita, jotka toimivat valmistavassa teollisuudessa. Samalla on mahdollista saada uusia ajatuksia, kuinka oman yrityksen ja sen yhteistyöverkoston toimintaa voi kehittää kilpailukyvyn parantamiseksi.

Tilaisuus on ilmainen, mutta järjestelyjen takia pyydämme teitä ilmoittautumaan 11.2. mennessä. Ilmoittautumiset: Jyrki Poikkimäki, jyrki.poikkimaki@vtt.fi.

X
X