Digital twin, älyä suunnitteluun –toimijoiden tapaaminen Tampereella 22.5.2019

Tekoäly ja koneoppimiseen perustuva parametrinen suunnittelu on kuuma juttu teollisuudessa. XR, Digital Twin, AI ja ML tuovat uusia mahdollisuuksia koneiden, tuotannon elinkaaren hallintaan. Näissä on nähtävissä isoja mahdollisuuksia suunnittelun tuottavuuden kasvattamiseen.

Aamupäivän tilaisuudessa startataan SMACCin digital twin –teemaverkostoyhteistyö. Mukana mm. Rand Finlandin toimitusjohtaja Jari Suokas sekä VTT:n Ville Lämsä. Tilaisuuden yhteydessä voit myös tutustua Rand -Finlandin pilivipohjaiseen 3DExperience -suunnitteluympäristöön sekä 20-vuotisjuhliaan viettävään Tampereen alueen oppilaitosten ja Fastemssin yhteistyössä toteuttamaan FMS Training Centeriin ja Virtual FMS -oppimisympäristöön. Aamupäivän tilaisuuden järjestää SMACC kumppaniverkostoineen.

 

Aika: 22.5.2019 klo 9:00-12:00 (osallistu myös iltapäivän Tehcbites tapahtumaan klo 13-15:45)

Paikka: Tampereen Yliopiston, Hervannan Kampuksen Kampusareena (auditorio, A223)

 

Tilaisuuden ohjelma:

8:45  Kahvit ja tilaisuuden avaus

9:00  Digitaalisen kaksosen kehityksen haasteet ja kehityksen vauhdittaminen, Ville Lämsä / VTT

9:30  3DExperience – SMACC yhteistyö, Tehokkuutta, joustavuutta ja kustannustehokkuutta tuotekehitykseen, Jari Suokas / Rand Finland

10:00 Digitaaliset arvoketjut ja niiden yhteistyö, Hannu Kari / Flowbrainer Oy

10:30 FMS Training Center ja Virtual FMS osana tuotantotekniikan ja robotiikan opetusta TAU:ssa, Minna Lanz / Tampereen Yliopisto

11:00 Digital Twin teemaverkostoyhteistyön tavoitteet ja keskustelu toimintamalleista

11:30 Demoihin tutustuminen (3DExperience, Virtual FMS)

 

Aamupäivän ohjelmaan osallistuneet ovat lämpimästi tervetulleita myös iltapäivän Tampereen yliopiston tutkimustoimintaa esittelevään Techbites seminaarisarjaan kuuluvaa Digital Twin –äly suunnitteluun seminaariin 13:00-15:45 (http://techbites.fi/). Seminaarin jälkeen on vielä mahdollisuus tutustua Yliopiston CIVIT (Centre for Immersive Visual Technologies) VR -laboratorioon: ( http://www.tut.fi/civit/)

 

Ilmoittautuminen ja lisätietoja sekä aamupäivän että iltapäivän ohjelmaanhttps://www.lyyti.fi/reg/TechBites_Digital_twin__alya_suunnitteluun_5789

 

X
X