SMACC-Labs

OpenLab – Intelligent Machines

Kehitämme älykkäitä ratkaisuja, prosesseja ja palveluita innovatiivisin menetelmin käyttämällä uusinta teknologiaa ja materiaaleja sekä monitieteellisiä digitaalisia mahdollisuuksia. Työskentelemme osana Tampereen aluekeskuksen älykkäiden koneiden ja laitteiden suunnittelua ja tuotantoa. http://www.tamk.fi/web/tamken/intelligent-machines-and-smart-devices-focus-area

Älykkäät liikennesovellukset kehittävät nopeita ja kiristyviä vaatimuksia hiilidioksidipäästöjen ja melun vähentämiseksi. Sähköliikenteen ratkaisut ovat avainasemassa jakeluliikenteen ja logistiikkaratkaisujen etsimisessä.

Meillä on kolme dronea käytettävissä tutkimukseen, tuotekehitykseen ja kokeiluun. Dronet voidaan varustaa erilaisilla kameroilla, antureilla ja mittauslaitteilla.

OpenLab:ssa kehitetään myös virtuaalisten tilojen kuvantamista yhdessä Media ja Art sektorin ja ICT sektorin kanssa (www.matterport.com).

Teemme kymmeniä opiskelijaprojekteja vuosittain yritysten kanssa. Projektit liittyvät älykkäisiin koneisiin tai ne voivat olla melkein mitä tahansa. Tällaiset yhteisprojektit antavat yrityksille mahdollisuuden tuotekehitykseen tai tutkimukseen ja työelämään suuntautuneita oppimistilanteita opiskelijoille.

Laitteet

Case-esimerkit

eTrack

Mars-Epic Challenge

Drone-training project

Yhteystiedot

Mika Ijas
+358 50 447 1189
Mika.Ijas@tamk.fi

Markus Aho
+358 40 801 2627
Markus.Aho@tamk.fi

X
X