Application driven additive manufacturing (APPDAM)

VTT:llä kootaan suuryritysten, PK-yritysten ja tutkimusorganisaatioiden yhteisprojektia metallien lisäävän valmistuksen suunnittelu-, simulointi, tuotemäärittely- ja laadunhallintaprosessien kehittämiseen ja käyttöönottoon yrityksissä. Projektin työnimi hakemusvaiheessa on Application driven additive manufacturing (APPDAM). Projektille haetaan rahoitusta yhdessä aiheesta kiinnostuneiden yritysten kanssa TEKESiltä Digitaalisuudesta uutta liiketoimintaa -ohjelman tavoitteiden hengessä. Projektiehdotukset jätetään TEKESin jatkuvaan hakuun syksyn 2017 aikana.

Metallien 3D-tulostuksessa on tehty paljon AM:n vapaata muotoilua hyödyntäviä sovellusesimerkkejä. Seuraava luonteva vaihe metallien 3D-tulostuksessa on tekniikan käyttöönotto todellisten tuotteiden valmistuksessa ja laadunvarmistuksen hallinnan prosessien käyttöönotto AM-komponenteille. APPDAM-projektin tavoitteena on kehittää yritysten käyttöön sujuvia suunnitteluprosesseja ja suunnittelussa tarvittavaa valmistusmenetelmien tuntemusta, sekä AM-materiaalien mekaanisten ominaisuuksien suunnitteluarvoja ja menettelyjä ostoon ja laadunhallintaan.

Web-kyselyyn vastaamalla voitte ottaa kantaa yritystänne kiinnostaviin kehitystarpeisiin, sekä ilmaista kiinnostuksenne ehdotettuihin tutkimusaiheisiin ja yrityksenne osallistumisesta tutkimushankkeeseen. Web-kysely koostuu monivalinnoista, ja kyselyyn on nopea vastata. Yrityskohtaiset vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Siirry web-kyselyyn tästä >>

Lue lisää APPDAM-projektista >>

 

Ota yhteyttä

Juha Virtanen
Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy
+358 40 535 9685
X
X