SMACC asiakkaan näkökulmasta

Vexve Oy: Yhteistyö poiki aitoja ratkaisuja

– SMACCin avulla saimme nopeasti ratkaisuehdotuksen haasteeseemme ja löysimme uuden, tarpeisiimme sopivan materiaalin, kertoo Tomi Arola Vexve Oy:stä.

Vexve Oy on maailman johtavia kaukolämmitykseen ja -jäähdytykseen kehitettyjen pallo- ja läppäventtiileiden valmistajia. Korkeasta laadustaan tunnetut venttiilit on kehitetty täyttämään vaativimpienkin asiakkaiden tarpeet. Tuotekehityksessä oli kuitenkin havaittu haaste erään venttiilityypin osalta.

– Halusimme parantaa venttiilin materiaalia ja uusia pinnoitteita sekä kehittää venttiilin osia. Apua ongelmaamme päätimme hakea SMACCista, sillä tiesimme, että SMACCissa on tarvitsemaamme osaamista. SMACCin tutkijoilla on muun muassa pinnoitusmateriaaleihin liittyvää tietotaitoa, joka tuottaa meille selvää lisäarvoa, sanoo Vexve Oy:ssä toimitusketjusta vastaavana johtajana työskentelevä Arola.

Yhteistyössä SMACCin kanssa Vexve Oy löysikin uuden, kaipaamansa materiaalin nopeasti.

“Tutkijat antoivat meille konkreettiset ratkaisuehdotukset, joihin päädyttiin yhteisten keskustelujen pohjalta. Lisäksi löysimme myös uuden pinnoitusmenetelmän, josta emme olleet kuulleet ennen. Saimme korkealaatuista, meille uutta ja hyödyllistä teoria- ja tutkimustietoa.”

Jatkotoimenpiteenä Vexven tiimi testaa erilaisia pinnoitusvaihtoehtoja ja suunnittelee parhaillaan uuden sukupolven venttiilikonstruktioita. Uusi tieto poikii mahdollisesti lisäselvityksiä ja uusia yhteistyökuvioita myös SMACCin kanssa.

Digiloikka haastaa pk-yritykset

PK-sektorilla on käynnissä laaja-alainen digitalisaation kehitysloikka. Arolan mukaan yrityksissä on paljon omaa osaamista, mutta sen tueksi tarvitaan kuitenkin suurempia osaamiskeskittymiä, kuten SMACC.

– SMACCilla on syvällisempää erityisosaamista, jota hyödyntämällä voidaan aidosti edesauttaa pk-yritysten kilpailuetua.

Myös Vexve kehittää systemaattisesti omaa toimintaansa. Valmistautuminen toiminnan digitalisointiin on aloitettu vuosia sitten, nyt on siirrytty jo toteutusvaiheeseen.

– Käynnissä olevat kehityshankkeet kattavat kaikki liiketoimintaprosessit, tuotteet ja palvelut. Näemme, että Vexve kulkee digitalisaation eturintamassa.

X
X